Fler dumheter från migrationsverket

Jag läser hos Aftonbladet att en 91-årig, dement, hjärtsjuk, synskadad tant som inte kan gå själv skall utvisas från Sverige där samtliga av hennes släktingar bor, till Ukraina, där hennes make och hennes vänner levde. Innan de dog. För hon är fucking 91. Anledningen är att hon inte beviljats uppehållstillstånd.

Det här är inte en brist i regelverket. Nej, det finns regler om anhöriginvandring samt undantag för personer med synnerligen ömmande skäl (däribland finns sjukdom och svåra funktionshinder). Tantens familj har åberopat dessa skäl, men migrationsverket tycker inte de går att tillämpa eftersom tantens situation inte uppfyller kritierna för ”synnerligen ömmande” (wat) och hennes dotter inte anses vara nära anhörig nog (whaaat). Öhm… Okej? Hon skulle väl haft ebola och varit fäst vid dottern med navelsträngen eller nåt. Jag vet inte. Ey, de är ju faktiskt bara en statlig myndighet, det är inte som att de behöver följa lagar och regler. De är ju liksom inte ansvariga inför folket.

Annonser
Det här inlägget postades i Piratpartiet, Ung Pirat. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fler dumheter från migrationsverket

 1. Anders Troberg skriver:

  Är det en punkt som jag tycker ligger i linje med PP’s politik och som borde vara en officiell punkt på partiprogrammet så är det öppna gränser. Låt folk komma och resa som de vill, utan någon som helst reglering.

  Står vi för tanken att information skall få flöda fritt, utan kontroll, så måste vi i rimlighetens namn också säga detsamma om människor.

  Heck, med tanke på att vi har ett enormt köttberg av 40-talister som ska gå i pension som vi måste försörja så är all arbetskraft vi kan få in välkommen.

 2. Anders: Håller med dig till fullo. Man kan verkligen ifrågasätta varför människor inte ska få röra sig fritt över gränsen när information får göra det. //Frekar06

 3. Tomas Gradin skriver:

  ”Låt folk komma och resa som de vill, utan någon som helst reglering.”

  Och vem ska försörja dem som inte kan försörja sig själva?

 4. Tomas Gradin skriver:

  Efter fyra år som nämndeman i migrationsdomstol (Malmö) skulle jag vilja påstå att Migrationsverkets beslut följer lagen. Eftersom målet varit uppe i överdomstolen och vänt har de uppenbarligen beviljat prövningstillstånd, och det tyder dock på att det inte var ett glasklart fall.

  Hon har inte ”synnerligen ömmande” skäl för att stanna i Sverige. Ukraina kan ta hand om en synskadad, dement och hjärtsjuk 91-åring.

  Familjeanknytning föreligger i princip endast mellan minderåriga barn och deras föräldrar, och jag tror inte att hon har särskilt många minderåriga barn.

  Att hon förmodligen inte kommer att få det särskilt bra i Ukraina är inte ett giltigt skäl för uppehållstillstånd. Världen är full av människor som inte har det särskilt bra.

  Observera att detta inte är ett försvar av lagen utan ett försvar av Migrationsverkets beslut, som uppenbarligen är i enlighet med sagda lag. Vad jag tycker om lagen är en helt annan fråga.

 5. Ping: Jag skriver om att politisera förvaltningen | Then Piratska Argus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s