Breddning, del 2: Mer tobak åt folket!

 Christofer Fjellner skriver på SVT debatt ett gott försvar av snuset baserat främst på folkhälsoargument, med anledning av uppgifterna om att EU-kommissionen försöker att bakvägen driva igenom snusförbud även för svenskar, genom lagstiftning som i teorin bara reglerar smaksättning av all tobak, men som i praktiken skulle innebära att snus förbjöds i Sverige. Elin Ramfalk kontrar här med att så, enligt henne, inte är fallet. Det verkar dock inte råda någon tvekan om att det är lagförslag på gång om att förbjuda vissa smakämnen i cigaretter.

Jag tycker det vore olyckligt om en sådan lag i Sverige. Rökning är en del av västerländsk kultur, precis som snuset är en del av Sveriges. Jag tycker om kultur. Vi har redan idag starka restriktioner på tobak – åldersgränser, punktskatter, och licensieringsregler – för att avskräcka minderåriga från att börja röka. Vill myndiga människor bruka tobak, oavsett hur den smakar, borde de ha rätt att göra det. Kultur är en angelägenhet för folket, inte riksdag eller EU-parlament. Jag tycker därför att Piratpartiet och Ung Pirat bör motsätta sig dessa nya regler, och verka för att snus förbudet upphävs i övriga EU. Vill de länderna förbjuda snus, får de göra det på nationell nivå.

Annonser
Det här inlägget postades i Piratpartiet, Ung Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Breddning, del 2: Mer tobak åt folket!

  1. Christian Engström skriver:

    +1

  2. simon12400 skriver:

    Håller helt med, tyvärr finns det det massor med människor som inte snusar eller röker (jag snusar eller röker inte) som tycker att bara för att dem inte använder det kan vi gott förbjuda det.

    Det är precis samma sak med cannabis och så vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s