Miljöpartiet är den skeva ungen i din klass som aldrig håller käften

Det verkar som att de flesta skolklasser har någon karismatisk idiot som alla tycker alldeles för mycket om, någon helt okej prick som oförklarligt valts ut som mobboffer, och så förstås de där välmenande men ändå lite halvskumma typerna som helt otippat dricker alla under bordet när du tar studenten. Miljöpartiet är ingen av dessa. Miljöpartiet är beviset på att det finns ett litet uns av ordning i Universum, till och med i skolan.

För ett par år sedan gjorde den Brittiska komikern David Mitchell ett kort klipp om vad han ogillar med klimatkrisens politiska aktivister. Det är inte på grund av vad de säger, utan hur de säger det.

Det slår, med oerhörd precision, huvudet på spiken med varför Miljöpartiet går mig på nerverna.

Miljöpartiet är ungen du inte kan anmoda dig själv att tycka om, även om du försöker. Det är grabben som alltid avbryter andra för att berätta något ingen vill höra. Det är tjejen som rättar påståenden som inte är fel. Det är talaren som inte har något att säga. Det är besserwissern som inte vet någonting. Det är skämtaren utan punchlines. Det är ungjäveln som aldrig. Håller. Käften.

När Miljöpartiet växer upp vill det bli lärare. Det kommer ha tveksamma ämneskunskaper, obefintlig pedagogisk talang, och sakna all förmåga att hantera pressen av yrket. Ingen vågar dock säga något till ungen, eftersom ingen frivilligt vill börja prata med denna sociala Hindenburg. Ingen vill bli bränd.

En gång försöker du vara snäll mot Hindenburg, ge henom en chans – här någonstans ligger Miljöpartiet nu i den politiska opinionen – men snart upptäcker du det där med Universums ordning. Hindenburg får inte kalla handen för att hen blir mobbad, Hindenburg får kalla handen för att hen är dum i huvudet. Hen avbryter inte och spelar viktigpetter enbart för att hen saknar social kompetens, utan för att hen är egoistisk och arrogant. Här finns inga principer, ingen förståelse för mänskligt värde, och ingen kapacitet för kritiskt tänkande. Bonuspoäng om denna helgongestalt även har ett offerkomplex.

Det är dock inte värst. Det värsta med Miljöpartiet är den allra första poängen jag ville peka på: De är så jävla hurtiga. Hela tiden. De skall hela tiden vara så jävla entusiastiska över klimatpolitiken, som om det vore något roligt. Nej, Miljöpartiet, det är inte roligt att bekämpa klimatkrisen. Det är dyrt och trist och nödvändigt och vi gör det inte för att vi vill, utan för att vi måste. Det är bara ni som tycker att det är roligt och det är därför ingen kommer tycka om er. Miljöpartiet är idioten som står och ler klockan sex på morgonen när alla andra är trötta, men som kräver sympati när det haft svårt att sova.

När du har skrivit monsterprovet skryter Miljöpartiet om hur lätt det var, trots att det förmodligen kommer att få IG. På idrottslektionen låtsas Miljöpartiet som att det finns andra ämnen det är bra på istället. När Miljöpartiet går på fest låtsas det bli askalas på en burk folköl. Ingen vet om det trodde på’t själv. Miljöpartiet uppskattar inte att du kallar det Hindenburg bakom ryggen på det, men det gör du i alla fall, därför att Hindenburg är en skitstövel.

Hindenburg visar bara empati mot folk på TV, men förfasas över de som inte visar lika mycket ihålig indignation, vilket hen gärna upplyser sin omgivning om. Hindenburg har för dålig klädsmak för att vara hipster, men gillar fortfarande idén om gamla saker som tar många manstimmar att tillverka, helst för hand. Hade Hindenburg vetat vad protektionism var hade hen ändå accepterat det så länge det kallas närproducerat.

Hindenburg kan inte rita, men kritiserar ändå dina teckningar. Oombett.

Hindenburg är inte så bra på politik, men tror att Miljöpartiet måste vara bäst på miljöpolitiken. Det står ju i namnet liksom. Hindenburg skulle aldrig erkänna att större delen av hens politiska åsikter hämtas från Socialdemokraterna av slentrian.

Hindenburg ser ner på dig för att du dricker innan du fyllt 20. Men kommer ändå på din fest.

Hindenburg är inte invandrare eller homosexuell eller kristen. Hindenburg lyckas förr eller senare alltid vända sin omgivning mot sig alldeles på egen hand.

Miljöpartiet kan inte se syftningsfelet i rubriken, men är säker på att vårt Kanadaimporterade uran dödar barn i tredje världen.

Miljöpartiet pratar medan du ser på film.

Miljöpartiet De Gröna. Miljöpartiet: Sveriges Hindenburg.

Annonser
Det här inlägget postades i Piratpartiet, Ung Pirat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Miljöpartiet är den skeva ungen i din klass som aldrig håller käften

 1. Calandrella skriver:

  Jag brukar ofta hålla med dig och alltid tycka att det du skrivit var intressant, men dock ej här. Vad var meningen med detta inlägg? Varför klanka ner på människor som engagerar sig för att förbättra världen, och som därtill gör det [i]utan[/i] att inskränka pirata principer (särskilt mycket)?

  • Nicholas Miles skriver:

   Förutom att Miljöpartiets politiker är sjukt dryga till retoriken stör jag mig på att MP ofta försöker framställa sig som vetenskapspartiet par excellence trots att de är det mest oseriösa och vetenskapsfientliga partiet i riksdagen. Varje gång skattemiljoner betalats ut till ”alternativ medicin,” varje gång en elallergiker tillåtits sinka ett byggprojekt, ja i princip varje gång vi får reda på att något vidskepligt nonsens kostat staten en massa pengar sitter det alltid en miljöpartist med fingrarna i syltburken. De är ett parti som hänvisar till forskning när det passar dem men som annars hittar på sina egna fakta.

   De påstår sig kämpa för samma rättigheter som vi, men lyfte inte ett finger mot Bodström när MP var vågmästare under regeringen Persson. Deras egen EU-parlamentariker röstar aktivt mot oss i upphovsrättsfrågor, och de skulle sannolikt sälja piratfrågorna ner för floden på en sekund om de vädrade chansen att få omsätta sin verklighetsfrånvända kärnkraftsfobi i politik. Dessutom andas hela deras människosyn förmynderi.

   Miljöpartet är paternalistiskt, ideologiskt ryggradslöst, och vetenskapsfientligt. Värst av allt är dock alla Piratpartister som insisterar på att ständigt gulla med dem. Därför skrev jag den här texten.

 2. Ola Andersson skriver:

  Gillar allt i artikeln. Kul, träffande! 🙂

  (Men sluta skriva ”hen”, det är feministisk idioti…)

  • Fredrik skriver:

   ”Hen” är inte alls feministiskt. Det är ett utmärkt ord för personer som inte är helt manliga eller kvinnliga. Dess enda problem är att det inte har haft hundratals år på sig att arbetas in i vårt språk.

 3. Christer skriver:

  Videosnutten var tänkvärd, helt klart.

  Men fan vet om inte den här bloggposten i övrigt låter som den där skeva ungen i min klass som aldrig höll käften.

 4. Per skriver:

  Menar du att det andra partierna är bättre? Bättra att göra sig hörd än att agera ”knapptryckare”

  Det skulle behövas mer av miljöpartiets agerande, dels för demokratin och för att slippa ha 8 socialdemokratiska partier i riksdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s