Relationsfrihet: Låt luftslotten rasa

Relationsfrihet handlar om att i grund förändra den dyrkande syn på romantiska relationer som råder, ett fenomen även kallat relationssamhället. Relationsfrihet handlar om att eliminera de problem som uppstår när samhällets mål är maximerat antal förhållanden istället för en maximal tillfredsställelse.

Q&A:
Hur ser ett samhälle ut där relationsfrihet råder?
Den som vill kan fortfarande ingå i romantiska relationer, den som vill kan fortfarande bilda familj. Däremot har du som privatperson inte rätt till ett romantiskt förhållande. Partners eller staten är inte skyldig att förse dig med sex mot kärlek.

Vilka är fördelarna för individen?
Du är inte beroende av ditt förhållande för intimitet. Du behöver inte finna dig i villkor du inte accepterar i en relation. Du behöver inte bli hop med någon för att upprätthålla ett system du inte stödjer. Du kommer aldrig tvingas in i eller kvar i en sexuell praktik mot din vilja.

Vad blir effekten?
Att rätt människor hamnar på rätt plats, där de får göra det de verkligen gillar och trivs med att göra och på så sätt oftare når sin fulla potential. Att du får ökad rätt att bestämma över din tid och hur du vill investera den.

Varför är tid mer värt än emotionellt välstånd?
Vi menar att ökad emotionell levnadsstandard över en viss gräns inte längre bör sanktioneras när det inte leder till mer lycka för människan. Därför anser inte vi att man kan kräva rätt till relationer. Rätten ligger istället i att ingen annan ska bestämma över hur du ska disponera den tid du har att spendera i ditt liv.

Varför ska jag ingå i romantiska förhållanden i ett samhälle där relationsfrihet råder?
Priset för att äga sin tid och sitt liv är att man hindras ifrån att styra andras. Den som önskar ingå i romantiska förhållanden ges möjlighet att delta i de partnerbyten som förekommer precis som idag.

Varför ska jag dela med mig av min sexualitet i ett samhälle där folk inte måste ha en partner?
I ett samhälle där relationsfrihet råder förväntas du som regel att engagera dig i promiskuitet om du ej befinner dig i en romantisk relation. Det innebär att en allt större fri sexuell tillgång kan växa fram som även kan brukas av den delen av befolkningen som ingår i romantiska förhållanden. Vidare delar du med dig av din sexualitet mot vetskapen att du, dina anhöriga eller dina medmänniskor aldrig ska behöva bli ensamma, aldrig ska behöva bli kränkta av kontaktförmedlingar eller av din familj, eller aldrig känna skam och utanförskap. Den sexualitet du delar med dig av är en investering du gör i ditt eget och andras liv.

  • Relationsfrihet handlar om att i grunden förändra synen på relationer från en rättighet eller skyldighet till att bli en frihet, av frivillighet.
  • Relationsfrihet handlar om att sätta tillit till människors drömmar och låta dem gå före politikers nativitetsmål och färdiga föreställningar om hur samhället ska se ut och hur det bör fungera.
  • Relationsfrihet handlar om att radera ut begrepp som singelskap, otrohet och giftermål för att istället skapa ett samhälle där människor fritt kan välja vad de vill göra, med vem, varje dag.

“If you say that getting loved is the most important thing, you’ll spend your life completely wasting your time. You’ll be doing things you don’t like doing in order to go on living, that is to go on doing thing you don’t like doing, which is stupid.”
― Alan Watts

Detta inlägg är en satirisk travesti av Ung Pirat Jönköpings blogginlägg Arbetsfrihet: Låt luftslotten rasa.

Det här inlägget postades i Piratpartiet, Ung Pirat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Relationsfrihet: Låt luftslotten rasa

  1. Anders Troberg skriver:

    Jag har dock svårt att se hur detta skulle vara en politisk fråga?

    Det är en attitydfråga och en åsiktsfråga, inte en lagstiftningsfråga (med ett par små undantag), och är det något staten aldrig får pilla i så är det folks åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s